Redakcja

Azja na Czerskiej

We współpracy z hotelem Sheraton najbliższy tydzień Wine Bar Mielżyński będzie serwował  azjatyckie menu przygotowane przez Marcina Sasina, szefa kuchni InAzia. Wśród dań, stanowiących przekrój smaków i aromatów kuchni tajskiej, chińskiej i wietnamskiej, znajdą się mi.in. tatar z tuńczyka z trawą cytrynową, łosoś marynowany w nori z sałatką z warzyw i ziół, zupa tom yum kung z krewetkami i kolendrą, pad thai z tofu, wołowina w sosie pieprzowym, chrupiąca kaczka w sosie śliwkowym.

– 12/11/2015 –

Do dań dobrano znakomite nowozelandzkie wina z winnic Little Beauty i Salomon&Andrew.

Pasją Marcina Sasina od początku jego kariery jest kuchnia azjatycka. Aby zgłębić smaki i aromaty Azji regularnie podróżuje, odwiedzając najlepsze restauracje tego regionu, a także degustuje słynną kulinarną sztukę ulicy. W swojej karierze miał możliwość pracy z najlepszymi tajskimi szefami kuchni, którzy odkryli przed nim tajniki tej najciekawszej kuchni świata. Doświadczenie zdobywał w Tajlandii, Singapurze, Chinach, Korei. W restauracji InAzia
przybliża Polakom smaki Azji wykorzystując oryginalne produkty i przyprawy, które wyszukuje podczas swoich podróży kulinarnych.W swoim menu koncentruje się głownie na Tajlandii, Indonezji, Wietnamie i Chinach.
Marcin związany jest z kulinariami od 15 lat, a swoje doświadczenie zdobywał
w restauracjach pięciogwiazdowych hoteli, m.in. The Westin Warsaw oraz w warszawskim Sheratonie, gdzie obecnie pełni również funkcję zastępcy szefa kuchni hotelu. Marcin współpracuje również regularnie z organizacjami promującymi ekologiczną żywność w Europie i Azji.

2015-11-16 07.18.24 pm





comments powered by Disqus