JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
PRZEPISY

Another Morning: Nowy Jork


Oryginalnie natomiast tost pochodzi z Australii, gdzie na nim kładzie się absolutnie wszystko. Tam pojawił się na początku lat 90. Ciekawie o tostach pisze Washington Post polecam! A ja ukroiłam kawałek razowca posmarowałam go pastą z tofu i orzechów i ułożyłam na nim awokado. Ach i zrobiłam pesto z rukoli, która była gdzieś w lodówce.
Chciałam pokroić go tak ładnie jak na zdjęciach z Pinteresta gdzie układa się w taki piękny kwiat ale to skomplikowane…
TOST Z AWOKADO
1 dojrzałe awokado
1 limonka
chleb razowy
pasta  z tofu:
1/2 kostki tofu
garść orzechów włoskich
sól
pesto z rukoli
rukola
garstka nerkowców
sól
piper
ząbek czosnku
Blendujemy tofu z orzechami, następnie blendujemy składniki pesto.
Avocado przekrawamy na pół, następnie kroimy je w cienkie paski wszerz (tutorial jest  w internecie).
Razowiec smarujemy ulubionym tłuszczem (ja użyłam kokosowego) i podpiekamy w piekarniku lub opiekaczu.
Tosty smarujemy pastą i pesto układamy na nich avocado.
Dobrze smakuje z kilkoma kroplami limonki i z kolendrą (ale z nią to akurat wszystko dobrze smakuje).
Przepis: Maria Przybyszewska, zdjęcie: Krzysztof Kozanowski/magazyn USTA

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Berlin

  • Poznań

  • Sztokholm

  • Budapeszt

  • Lato

  • San Francisco

  • Amsterdam

  • Kraków

  • Lizbona

  • Śląsk

  • Trójmiasto

  • Madryt

  • Tel Aviv

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa