Jak to działa? Wchodzimy na stronę, wybieramy sobie zestaw dostępny w danym tygodniu – może być dla pary albo dla rodziny – klikamy „dodaj do koszyka” i płacimy online. Wystarczy, że zrobimy to 48 godzin przed terminem dostawy.
W każdym tygodniu dostępne jest aż osiem dań, np. łosoś
z kimchi i nasi goreng, dorsz z chimichurri oraz ziemniakami albo korzenny pilaw z indykiem, soczewicą i sałatką z mango
– każdy na pewno znajdzie coś interesującego. Zupełnie jak
w prawdziwej restauracji. Przepisy zresztą wymyślają i sprawdzają najlepsi szefowie kuchni. Są opcje mięsne i jarskie, dobre dla dzieci i dania niskokaloryczne. Do domu przychodzi przesyłka ze starannie odmierzonymi składnikami – wystarczy odpakować
i zacząć gotowanie. JustChopped możecie zamówić w Warszawie, Poznaniu, Katowicach, Krakowie i Łodzi. W planach są już kolejne miasta!
Zobacz też podobne artykuły
Książki i kwiaty
Już w piątek startuje w Warszawie 4. edycja Targów Książki Kulinarnej. USTA wezmą w nich udział! Na naszym stoisku znajdziecie wszystkie nasze publikacje książkowe, magazyny, plakaty, a także kilka atrakcji przygotowanych wspólnie z MOD. Zapraszamy! W tym roku hasło przewodnie imprezy brzmi: SMAKUJEMY! Potrzebujemy wytchnienia od eksperymentów, skupienia na prezentacji, nazewnictwie i nieskazitelnej technice. Zatrzymajmy się
# CSW, kuchnia, kulinaria, Qchnia artystyczna, Targi Ksiażki Kulinarnej, wydawnictwa, Zamek UjazdowskiRewiry gościnności
„Kelner na służbie posiada tylko jedną godność, a tą jest nienaganne obsługiwanie gości” pisał Hrabal w „Obsługiwałem angielskiego króla”, ale w Polsce etos pracy kelnera nie istnieje albo występuje w szczątkowej formie. A przecież to od obsługi w dużej mierze zależy udane wyjście do restauracji. Bohaterami naszego tekstu są ludzie, którzy potrafią sprawić, by gość
#Uczta uczuciowa
Anda Rottenberg, znana krytyczka sztuki, dyrektorka ważnych instytucji kultury i kuratorka, wydała właśnie książkę kulinarną. I podeszła do niej, jak – nomen omen – kuratorka. Zbierając przepisy od przyjaciół, polskiej inteligencji nieprofesjonalnie gotującej, jak ich nazwała, stworzyła książkę piękną i pożyteczną. Taką, z której chce się gotować. „Kuchnia towarzyska i uczuciowa” to kolekcja przepisów autorki oraz
# Alicja Biała, Anda Rottenberg, Antonina Konopelska, Monika BrzywczyPrzewodnik po Warszawie
Od pierwszego numeru UST, w którym prezentowaliśmy Berlin, i drugiego, gdzie pojawił się Poznań, opublikowaliśmy już 21 przewodników po miastach w Polsce i za granicą. Nie było wśród nich dotychczas Warszawy, choć odpowiedni bedeker jej się należy, a tutejsze miejsca znamy świetnie – ze wszystkimi ich niuansami; nie raz obserwowaliśmy jak powstają, znamy ich zawikłane
#