Przenieśmy się na moment do Hacienda El Tesoro w Wenezueli, gdzie Willie od ponad dekady uprawia kakaowce. To tu rodzi się marzenie Williego o produkowaniu naturalnej i wysokiej jakości czekolady. I między innymi stąd Willie importuje kakao. Co ważne i rzadko spotykane w produkcji czekolady – Willie do produkcji swoich czekolad kupuje ziarna kakaowca bezpośrednio od farmerów. Importuje je do swojej fabryki w Devon w Anglii. Sposób pracy Williego możecie zobaczyć w filmach dokumentalnych zrobionych dla Channel 4. Pokazują one proces produkcji czekolady. Wszystko, co najlepsze – kakao, cukier trzcinowy, imbir , rodzynki, mleko – Willie używa wyłącznie składników o najwyższej i sprawdzonej jakości. Nie miesza ze sobą ziaren z różnych państw. Dlatego też każda z czekolad ma unikalny i niepowtarzalny smak. Madagascan Sambiano: w tej czekoladzie, powstałej z kakao z Madagaskaru, odczujecie nutę letnich owoców. Sięgnijmy po Venezuelan Rio Caribe: to charakterystyczny dla kakao z Wenezueli marriage kawy i orzechów. Są także czekolady z dodatkami soli, pomarańczy, imbiru. Czekoladę Willy sprzedaje też w formie pereł lub cylindrów. Te ostatnie zawierają 100% CACAO i mogą być wyjątkowym dodatkiem do sosów i potraw mięsnych. Chefs Drops to pastylki idealne do przygotowywania ciast i deserów. Łatwo się rozpuszczają i są ulubionym produktem wielu znanych kucharzy na całym świecie. W tej chwili w ofercie Williego jest już kilkadziesiąt czekolad. A Willie nie spoczywa na laurach, produkuje ma na swoim koncie też dwie książki kucharskie.
w Polsce czekolady Willie są dystrybuowane przez www.javacoffee.pl
Król czekolady
