JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
PRZEPISY

Śniadanie brazylijskie


 
 
Cuscuz de Milho (na dwie osoby)

  • 250 g płatków kukurydzianych
  • 100 g świeżo tartego kokosa (można użyć suszonych płatków)
  • 3 łyżki cukru kokosowego (można mniej oczywiście)
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 200 ml melka koksowego
  • 150 ml wody
  • garnek do gotowania na parze.

 
 
1. Mieszamy dokładnie suche składniki.
2. Dodajemy mleko kokosowe i wodę. Mieszamy i odstawiamy na 10 min.
3. Rozgrzewamy garnek, a koszyk do gotowania na parze wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy do niego naszą masę, wyrównujemy, nie uciskamy.
4. Gotujemy 15 minut
5. Posypujemy kokosem! Jemy gorące! Buenos dias!
 
Przepis: Maria Przybyszewska, zdjęcie: Krzysztof Kozanowski/magazyn USTA

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Berlin

  • Poznań

  • Sztokholm

  • Budapeszt

  • Lato

  • San Francisco

  • Amsterdam

  • Kraków

  • Lizbona

  • Śląsk

  • Trójmiasto

  • Madryt

  • Tel Aviv

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa