USTA ZIMA

Gdzie jest szlak karpia, a gdzie smaków krainy lessowych wąwozów, gdzie serwują regionalne kartacze, proziaki, gdzie hodują gęsi owsiane, a gdzie powstają polskie wina – można dowiedzieć się z Mapy Szlaków Kulinarnych, którą wydała Polska Organizacja Turystyczna, a my mieliśmy przyjemność projektować i redagować. Polska jest piękna!
#Ekipa UST stworzyła koncept i wyprodukowała książkę, która będzie reprezentować Polskę na Expo w Mediolanie. „Apetyt na Polskę” prezentuje nową falę polskiej gastronomii, młodych, ambitnych kucharzy, którzy zmieniają oblicze polskiej kuchni, tradycyjne potrawy i smaki pokazują w nowym wydaniu. Czytelnik nie znajdzie tu tradycyjnych pierogów i bigosu. Dowie się za to, jak zrobić pęczotto na cydrze
# Eliza Mórawska, Expo 2015, Grzegorz Łapanowski, Marysia Przybyszewska, Mediolan, Michał Gniłka, Tomasz Trąbski, Witold IwańskiEkipa magazynu USTA w drugiej połowie września wyda cztery kolacje w Rydze, Talinie, Helsinkach i Sztokholmie promujące polską, nowoczesną kuchnię. W naszą trasę po krajach nadbałtyckich zabraliśmy wyjątkowych ludzi, kucharzy, scenografów oraz piękne polskie produkty. W lipcu Polska objęła przewodnictwo w Radzie Państw Morza Bałtyckiego. Jest to dobry pretekst, by promować w tym rejonie nowoczesną
# Bolesławiec, Eat Poland, Helsinki, Kwiaty&Miut, Michał Gniłka, On Polish Sea Fis, polska kuchnia, Ryga, Spiek Ceramiczn, talin, Witek IwanskiCześć! Jak się macie? My płyniemy przez zimę w tak zwanym trybie przetrwania. W tym roku wyjątkowo doskwiera nam brak światła, krótkie dni, wilgoć i zimno. Energii jakby mniej. Szukaliśmy więc w tym numerze recept na to, jak sobie poradzić ze splinem, jak przetrwać. Podpytywaliśmy tych, których cenimy za pogodę ducha, optymizm i fajne podejście
#