JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
LUDZIE, MIEJSCA

Królewska kamionka


 
 

 
 
Słońce wschodzi nad Poznańską, wasze deli się otwiera dosyć wcześnie, bo o 7, co będziemy mogli u Was zjeść?
Nasze menu to ciepłe owsianki i jaglanki w pięciu różnych wersjach, birchery, czyli namaczane przez noc owsianki na zimno, superfoods latte na bazie m.in. ashwagandhy, kurkumy, macy oraz wybór smoothies skomponowanych przez Kasię, która od dwóch lat tworzy markę Detoxikate, oferującą zestawy detoksów opartych właśnie na koktajlach. Oferta na pewno będzie zmieniać się sezonowo, w okresie jesienno-zimowym rozgrzewamy i dodajemy energii, latem będziemy orzeźwiać i chłodzić.
 
Warszawa cierpi na brak dobrych śniadań, dlaczego?
Good Start to nie tylko śniadania, bo owsianka i koktajl to genialny zastrzyk energetyczny o każdej porze dnia. Ale startujemy wcześnie, bo chcemy dać ludziom to, czego przygotować sami najczęściej nie mają czasu. Poranki to pęd i milion rzeczy pozornie ważniejszych niż jedzenie, dlatego ciekawa oferta w menu w warszawskich lokalach zaczyna się od lunchu. Wszystkie nasze dania są w wersji na wynos, żeby nasi klienci mogli zawsze mieć pod ręką coś pysznego i pożywnego.
 
 

 
 
Obie jesteście modelkami, jak to przekłada się na wasze podejście do jedzenia?
 
Doskonale wiemy, jakie są sterotypy na temat modelek!  Jedno jest pewne: jesteśmy przyzwyczajone do tego, by wnikliwie przyglądać się temu, co jemy. Ciało szybko reaguje na to, co się mu podaje. Nie da się dobrze w nim czuć, zarówno fizycznie i psychicznie, bez dobrego jedzenia. Podobnie jak wielu ludzi w Warszawie żyjemy intensywnie i stołujemy się głównie na mieście. Każda z nas długo mieszkała zagranicą i przywykłyśmy do tego, że będąc w Paryżu czy Nowym Jorku nawet w biegu mogłyśmy zjeść coś, co jest przepysznym paliwem na resztę dnia. Tu przeważnie kończyło się na nudnej kanapce. Postanowiłyśmy to zmienić. Nasze menu testowałyśmy na różnych grupach zawodowych (śmiech) i gwarantujemy, że będzie smakować nie tylko modelkom!
 
 

 
 
Poza tym, że zdrowe składniki, co jeszcze jest warunkiem dobrego śniadania?

Zdecydowanie klimat miejsca, w którym się je jada! Dlatego z taką dbałością podeszłyśmy do strony wizualnej lokalu. Nasza architektka, Zuza Bujacz-Jaworska stworzyła naprawdę wyjątkowy projekt, wykorzystując każdy centymetr tej stosunkowo niewielkiej przestrzeni.
 
Startujecie na Poznańskiej w samym centrum kulinarnej Warszawy, macie tremę?
Ostatnie tygodnie to intensywna praca i pełne spektrum emocji. Na szczęście cały czas dostajemy od ludzi masę dobrej energii i wsparcia, a to w połączeniu z realizowaniem pasji jest świetnym reduktorem stresu.
 
 
 
Kto zaprojektował waszą identyfikację?
Kuba Bujas i Krzysztof Kosz z LAF Management.
 
 Da się wasze śniadanie zamówić do łóżka?
Jasne, z przyjemnością je dostarczymy. Można je również zamówić dzień wcześniej do odbioru w Deli o konkretnej godzinie, żeby zgarnąć je bez stania w kolejce. Zapraszamy!
 
K1 i K2 – to wasze koktajle, mamy nadzieję, że pozwolą nam wejść codziennie  na najwyższy szczyt. Trzymamy za was kciuki.
 
Good Start Deli || Warszawa
 
ul. Poznańska 5
https://www.facebook.com/events/1914057818609671/
 

 
 
 

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 29

  • nr 28

  • nr 27

  • nr 26

  • nr 25

  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa

  • Warszawa

  • Berlin