Wykwintne menu skomponują Szefowie kuchni: Philippe Mille z Restauracji Le Parc w Zamku Les Crayères w Szampanii (2* Michelin), Wojciech Modest Amaro z Atelier Amaro (1* Michelin) oraz Maciej Majewski z warszawskiej restauracji La Brasserie Moderne.
Doroczna Gala CCIFP w ciągu ostatnich kilku lat nabrała szczególnej wagi dla firm stowarzyszonych w Izbie i stała się ważnym punktem w kalendarzu polsko-francuskiego środowiska biznesowego. Poprzednia edycja zgromadziła blisko 500 gości, zarówno prezesów największych firm z kapitałem francuskim, jak i reprezentantów świata kultury, polityki oraz mediów. Gala CCIFP to nie tylko okazja do nieformalnych rozmów, ale również wyjątkowe doznania kulinarne i rozrywka na najwyższym poziomie.
Zobacz też podobne artykuły
Trzy gwiazdki na Gali
Philippe Mille z Restauracji Le Parc w zamku Les Crayères w Szampanii, uhonorowanej dwiema gwiazdkami Michelin, Wojciech Modest Amaro Szef kuchni atelier Amaro, pierwszej restauracji w Polsce, która zdobyła gwiazdkę Michelin, oraz Maciej Majewski z warszawskiej restauracji La Brasserie Moderne przygotowali wyjątkową kolację na Gali Francusko-Polskiej Izby Gospodarczej (CCIFP). Zaproponowane menu łączyło w sobie polską
# Gala CCIFP, Maciej Majewski, Sofitel Warsaw Victoria, Wojciech Modest AmaroSingapore Food Festival 2020
Pośród miłośników jedzenia Singapur słynie ze swojej różnorodności. Można tu odkrywać smaki z wielu zakątków świata, zarówno te street foodowe jak i nagradzane gwiazdkami Michelin. Singapore Food Festiwal to ich święto, które pierwszy raz od 27 lat odbędzie się w wirtualnej formie. Dzięki temu festiwalowicze z całego świata będą mieli okazję wziąć udział wirtualnie w
#Kieliszki z Bib Gourmant, gwiazdki przyznane!
Warszawskie restauracje Atelier Amaro i Senses zachowały Gwiazdki Michelin. Dziś ukazał się Czerwony Przewodnik Michelin „Main Cities of Europe 2017”. Kieliszki na Próżnej zyskały wyróżnienie Bib Gourmant, przyznawane za korzystny stosunek jakości potraw do ich ceny. Gwiazdka Michelin, która niezmiennie od wielu lat jest uznawana za najwyższe wyróżnienie sztuki kulinarnej, stanowi marzenie szefów kuchni i właścicieli
# gwiazdki Michelin, Kieliszki na Próżnej, Main Cities of Europe 2017, Michelin 2017Czapki, gwiazdki, sztućce
Choć wyróżnienia dla najlepszych restauracji często przybierają niemal dziecięce formy, kryje się za nimi historia długiej, bezpardonowej walki o władzę, prestiż i wielkie pieniądze. Pogoń za gastroodznaczeniami spędza sen z powiek największym twardzielom. Rankingi najlepszych restauracji można przyrównać do konkursów dla wirtuozów muzyki klasycznej: na świecie organizowane są dziesiątki, ale najwyższym prestiżem cieszy się jedynie kilka
# Jarosław Danilenko