Restaurant Week Poland do swojej oferty zaprasza najciekawsze, elitarne, autentyczne i autorskie kuchnie miejskie, dając tym samym możliwość spróbowania dań najlepszych szefów kuchni w promocyjnych cenach. Idea, jaka przyświeca festiwalowi, to przede wszystkim wzmacnianie lokalnych środowisk gastronomicznych, docieranie z kreatywną ofertą do szerszego grona odbiorców i inspirowanie do kulinarnych poszukiwań.
Zasady uczestnictwa są proste – od 24 kwietnia na portalu www.restaurantweek.pl można kupić bilet o wartości 39 zł na trzydaniowe menu, w którego skład wchodzi przystawka, danie główne i deser. Zjemy je o wybranej porze w wybranym mieście i restauracji. Tym samym dokonujemy rezerwacji stolika na 90 minut. Uwaga, bilet na dany dzień możemy zakupić najpóźniej na 24 godziny wcześniej przed dniem, w którym chcemy wybrać się do restauracji. Festiwal trwa od poniedziałku do piątku w godzinach od 16.00 do 21.15, a w weekend od 12.00 do 21.15.
W całej Polsce będzie można odwiedzić 250 miejsc, we Wrocławiu do wyboru jedenaście wyjątkowych kuchni: Szajnochy 11, di cafe deli, Monopol, Czarymary, La Fée Verte, OkWineBar, Vertigo Jazz Club & Restaurant, Tratoria Pasta 7 Vino, Butchery Grill, Puro Kitchen, Sukiennice 7.
Tekst: Agnieszka Szydziak, zdjęcia: materiały prasowe
te
Zobacz też podobne artykuły
Kto był naj?
Wiosenna edycja Festiwalu Restaurant Week “Emocje na talerzach!” dobiegła końca. W 378 najlepszych restauracjach i 30 miastach w całej Polsce, przy wspólnym stole spotkało się 90 tys. osób. Z dumą ogłaszamy wyniki Festiwalu! Już od 25 sierpnia do 3 września odbędzie się kolejna edycja Fine Dining Weeka w Warszawie, natomiast kolejna ogólnopolska edycja Festiwalu Restaurant
#Przewodnik po Warszawie
Od pierwszego numeru UST, w którym prezentowaliśmy Berlin, i drugiego, gdzie pojawił się Poznań, opublikowaliśmy już 21 przewodników po miastach w Polsce i za granicą. Nie było wśród nich dotychczas Warszawy, choć odpowiedni bedeker jej się należy, a tutejsze miejsca znamy świetnie – ze wszystkimi ich niuansami; nie raz obserwowaliśmy jak powstają, znamy ich zawikłane
#Klopsiki mamusi
Leniwe z solą to smak, który Rutu Modan ma zakodowany w genach. Ale żeby się o tym dowiedzieć, musiała przyjechać do Polski. Izraelska rysowniczka komiksów opowiada, dlaczego jednak zdecydowała się poznać ojczyznę swoich przodków.Kiedy pierwszy raz byłam w Tel Awiwie, w małej księgarni na ulicy Shenkin znalazłam jej debiutancki komiks „Rany wylotowe”. Był narysowany tak
# Dad Runs Away with the Circus, Exit Wounds, Hanoch Levin, Keret, Kultura Gniewu Rutu Modan Zaduszki Property, Lazy Dumplings, Leniwe, Lwowska, Przysmak, Tel Aviv, Wanda WrzeszczOko na Wrocław vol. 4
Kilka chwil w łóżku z Yoko i Johnem, japońska godzina rozkoszy dla ciała i podniebienia, relaks w ogrodzie instalacji pełnej dźwięków i zapachów, jednodniowa galeria sztuki i instalacje site specific – po roku nieobecności, znów wracamy do Wrocławia, by 7 września w ramach wydarzenia Oko na Wrocław pokazać Wam – w zupełnie nowy sposób – najciekawsze
# design, jedzenie, Oko na Wrocław, rzemiosło, Wrocław