Polskie szlaki eksportowe

To projekt dyplomowy studentki wydziału turystyki w Amsterdamie , który USTA wspierają. Emilia zobowiązała się do stworzenia mięsnego szlaku kulinarnego w województwie mazowieckim, którego celem jest zaprezentowanie nowej jakości polskiej wołowiny zarówno w hodowli, jak już w postaci produktu – wysokiej jakości mięsa. Połączenie szlaku z warsztatami służy odkryciu regionalnych smaków Mazowsza oraz nauce tradycyjnych, lecz
# Emilia van Wijngaarden, jakość, Meet Polish Meat, mięso, polska wołowina24 czerwca w poznańskim Spocie spotka się aż 30 polskich producentow wina z Wielkopolski. Jesteście zdziwieni, że aż tyle winnic mamy w tym jednym regionie kraju? My też, a że polskim winom i ich twórcom gorąco kibicujemy, tego dnia nie zabraknie nas w Poznaniu, gdzie będziemy degustować, dyskutować i poznawać z polskimi winnicami. USTA z
#23 września 2014 odbędzie się w Warszawie X jubileuszowa edycja Wystawy Win Hiszpańskich. Zaprezentuje się na niej 30 winiarni z Hiszpanii, które nie mają aktualnie przedstawiciela w Polsce. Podczas wystawy będzie można spróbować 200 rodzajów różnych win. W tym wina doskonałego, które otrzymało 100 punktów od Roberta Parkera. Gwiazdą Wystawy będzie Pedro Ballesteros, wybitny znawca win.
# Pedro Ballesteros, Robert Parker, Wystawa Win HiszpańskichEAT POLSKA to już druga edycja projektu udowadniającego, że nowoczesna polska gastronomia to już od dawna dużo więcej niż pierogi, barszcz czy żurek, a współczesnych kucharzy cechuje kreatywne i nietuzinkowe podejście do polskich produktów. EAT POLSKA to cykl autorskich kolacji promujących polską sztukę kulinarną i rzemieślniczą poza granicami kraju. Projekt jest inicjatywą kulturalno-kulinarnego magazynu USTA
#