Redakcja

Uczta rodem z „Króla”

3 listopada restauracja Zoni zmieni się w lokal rodem z Kercelaka. Wielka Uczta Króla to kulinarny performance autorstwa Aleksandra Barona dedykowany powieści i spektaklowi „Król” według Szczepana Twardocha. W gronie zaproszonych gości pojawią się wybitne osobowości Teatru Polskiego oraz sceny kulinarnej. Około 200 osób będzie mogło wziąć udział w wydarzeniu, które przeniesie ich do świata, którego już nie ma – mrocznej i tajemniczej Warszawy lat 30. USTA patronują!

– 29/09/2018 –

 

 

 

 

Zainspirowani powieścią Szczepana Twardocha “Król”, powrócimy do przedwojennej stolicy – będzie tłoczno i gwarno. Kelnerzy zmienią się w warszawskich apaszy, a barmanki dodadzą pikanterii i egzotyki, animując bar w dolnej części lokalu. Rozbrzmiewać będzie oryginalna klezmerska muzyka na żywo, która przypomni nam klimat międzywojnia i wprowadzi w odpowiedni nastrój podczas kolacji. Jednak to zaledwie wstęp do Wielkiej Uczty, która stanie się niepowtarzalną okazją, by poznać smaki dziś już nieznane, zapomniane.

 


Na stołach pojawi się: dzikie ptactwo, półgęski, śledzie z dębowych beczek, bajaderki pełne rumu i bakalii – to tylko niektóre ze specjałów przygotowanych z okazji Wielkiej Uczty Króla. Aby dopełnić ten wspaniały performance, nie może zabraknąć piramidy z kieliszków, nieustająco wypełniających się szampanem i lejącej się strumieniami wódki, która z pewnością doda wszystkim animuszu.

 

 

 

Rozpoczęcie widowiska i kolacji: 19:00
Impreza stojąca
Koszt biletu: 390 zł (cena specjalna, ograniczona czasowo)
W cenę biletu wchodzi jedzenie oraz open bar
Adres: Plac Konesera 1 (wejście od ul. Białostockiej)

 

 

 

bilety można kupić na stronie: https://zoni.today/wielka-uczta-krola/

Zdjęcie przestrzeni: Krzysztof Lipiński
Zdjęcie śledzia i portret z alkoholem: Igor Haloszka
Portret kuchenny: Dagmara Rosiak




comments powered by Disqus