„Napisałyśmy ją dla każdego, kto chce wprowadzić do swojej kuchni zdrowe produkty – opowiadają autorki – takie, które pomagają dobrej florze jelitowej, zapobiegają stanom zapalnym oraz odpierają ataki wielu chorób. W naszych recepturach znajdziesz dużo warzyw, nasion, orzechów i przypraw. Potrawy są bezglutenowe, pozbawione nabiału oraz cukru, a co najważniejsze – są pyszne! Przetestowane przez wytrawnych smakoszy.”
Znajdziecie w niej takei dania jak sałatka pad thai z pieczonym tofu, złota owsianka, smoothie obiadowe, gryczane naleśniki świata materialnego czy ich słodki hit, znany czytelnikom bloga, zdrowe kulki toffi. W przepisy autorki wplotły sporą porcję zdrowych rad, jak dnbać o siebie, efektywnie planować posiłki czy zastępować jedzeniowe przyjemości tymi zdrowszymi.
Food Pharmacy. Przepisy
Mia Clase i Lina Nertby Aurell
Wydawnictwo Otwarte 2017
cena: 44,90 zł
Zobacz też podobne artykuły
Przewodnik po Warszawie
Od pierwszego numeru UST, w którym prezentowaliśmy Berlin, i drugiego, gdzie pojawił się Poznań, opublikowaliśmy już 21 przewodników po miastach w Polsce i za granicą. Nie było wśród nich dotychczas Warszawy, choć odpowiedni bedeker jej się należy, a tutejsze miejsca znamy świetnie – ze wszystkimi ich niuansami; nie raz obserwowaliśmy jak powstają, znamy ich zawikłane
#Jelita i Luke Skywalker
Lina Nertby Aurell i Mia Clase dwa i poł roku temu założyły bloga Food Pharmacy, gdzie dzielą się swoimi spostrzeżeniami o zdrowym odżywianiu. Książek o tej tematyce jest mnóstwo, ale ta jest wyjątkowa. Dlaczego? – Dowiemy się z niej m.in., że pierwsza osoba, która dożyje 200 lat, prawdopodobnie już się urodziła. – Tylko tutaj siła Luke’a
# Food Pharmac, Lina Nertby Aurell, Mia ClaseUczta uczuciowa
Anda Rottenberg, znana krytyczka sztuki, dyrektorka ważnych instytucji kultury i kuratorka, wydała właśnie książkę kulinarną. I podeszła do niej, jak – nomen omen – kuratorka. Zbierając przepisy od przyjaciół, polskiej inteligencji nieprofesjonalnie gotującej, jak ich nazwała, stworzyła książkę piękną i pożyteczną. Taką, z której chce się gotować. „Kuchnia towarzyska i uczuciowa” to kolekcja przepisów autorki oraz
# Alicja Biała, Anda Rottenberg, Antonina Konopelska, Monika BrzywczyNowalijki warszawskie
Jeśli myślicie, że pandemia powstrzymała warszawskie gastro przed wiosennym rozkwitem, to spójrzcie na listę nowych miejsc, jakie otworzyły się w stolicy! Przez lockdown z kulinarnej mapy Warszawy zniknęło wiele miejscówek, jednak pojawiło się też kilka interesujących nowości! Za ich sukcesem stoi nie tylko sprawny marketing, ale przede wszystkim jakość i smak. By otworzyć kulinarny biznes
# Browary Warszawskie, co zjeść warszawa, drink, Food, foodporn, gastro, gdzie zjeść, Holy Ravioli, Japonki, koktajl, La Bàn, Le Braci, lockdown, lunch, lunch warszawa, Peaches Gastrogirls, Pizzaiolo, restauracja, The Eatery, vegan, vege, Warszawa, Zajegyoza