JEMY, MÓWIMY, CAŁUJEMY
PRZEPISY

Mexico fresco! Energetyzująca zupa z ogórka i natki

Energetyzująca zupa z ogórka i natki

 

1 pęczek natki pietruszki

2 łodygi selera

1 ogórek, obrany

1 biała cebula

1 ząbek czosnku

1 mała garść szpinaku

½ awokado

sok z ćwiartki cytryny

5 łyżek oliwy

1 łyżeczka soli morskiej (Laurent używa soli z Guérande)

 

Odkładamy 10 gałązek natki. Resztę, razem z pokrojonymi na kawałki selerem, ogórkiem, cebulą i czosnkiem oraz szpinakiem, gotujemy na parze przez 15 minut. Następnie wrzucamy do blendera, wlewamy pół szklanki wody z gotowania na parze (lub więcej, jeśli chcemy, aby sos był rzadszy), dodajemy awokado, sok z cytryny, oliwę i sól. Miksujemy, aż sos będzie gładki.

Zobacz też podobne artykuły

Wszystkie wydania ust
  • nr 24

  • nr 23

  • nr 22

  • nr 21

  • nr 20

  • nr 19

  • nr 18

  • nr 17

  • nr 16

  • nr 15

  • nr 14

  • nr 13

  • nr 12

  • nr 11

  • nr 10

  • nr 9

  • nr 8

  • nr 7

  • nr 6

  • nr 5

  • nr 4

  • nr 3

  • nr 2

  • nr 1

Nasze przewodniki po miastach
  • Kraków

  • Lizbona

  • Polskie góry

  • Bangkok

  • Lato

  • Kioto

  • Mediolan

  • Singapur

  • Warszawa